Varkensrollade met knoflook, melk en rozemarijn

Varkensrollade knoflook, melk, rozemarijn
Varkensrollade knoflook, melk, rozemarijn

Ingrediënten:

  • 1 Varkensfiletrollade van 1 Kgs
  • 1 lang takje verse rozemarijn
  • 4 verse laurierblaadjes
  • 1 liter volle melk
  • 40 gr boter
  • 8 teentjes knoflook, ongepeld

Voor erbij:

  • 12 kleine tomaten, gehalveerd
  • 24 kleine takjes rozemarijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 24 snufjes suiker

Bereiden:

Maak met een lang scherp mes over de hele lengte van het stuk vlees een inkeping. Leg vervolgens het lange takje rozemarijn in deze inkeping en schuif de laurierblaadjes eronder. Verwarm de oven voor op 150 graden. Breng de melk aan de kook.

Smelt de boter in een vuurvaste stoofpan, leg het vlees en de ongepelde teentjes knoflook erin en laat ze zachtjes kleuren. Bestrooi rijkelijk met zout en peper en giet de warme melk erbij. Leg het deksel op de pan en zet deze in de oven. Draai de temperatuur van de oven omhoog, tot 210 graden en laat het vlees 1 uur en 15 minuten garen.

Stop intussen in elke halve tomaat een klein takje rozemarijn en leg ze op een bakplaat in een grote ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met suiker, zout en peper. Zet ze in de oven.

Haal het vlees, wanneer het klaar is, uit de stoofpan, laat het uitlekken en houd het warm. Haal de knoflook uit de melk en lek ze met een vork. Neem een derde deel van de melk, roer de knoflookpuree erdoor en kook het geheel tot een saus.

Dien de varkensrollade op met de tomaten en geef de saus er apart bij.

Bron: http://www.okokorecepten.nl

Geef een reactie