Klassiek rollade recept

Met het klassieke rolladerecept, kunt u op eenvoudige wijze een runder-, kalfs- of varkensrollade bereiden, waarbij de pure originele smaak van rollade gewaarborgd is.

Verwarm de oven gedurende 15 minuten voor met de volle vlam op 260 – 280°c. Doe de boter in de braadslee en schuif deze midden in de oven. Leg de rollade in de boter en schroei het vlees rondom dicht. Laat de oven op vol branden totdat de rollade geheel bruin is, temper daarna de gasvlammen tot ongeveer 180 – 210°c. Schenk voldoende water in de braadslee om het vlees verder gaat te laten stoven.

De stooftijd bedraagt voor: runderrollade 20 minuten per kg, kalfsrollade 30 minuten per kg en varkensrollade 35 minuten per kg.

Gebraden varkensrollade

Een gebraden supermalse rollade

Bedruip de rollade af en toe met de jus en reken voor warmteverlies, tijdens het openen van de ovendeur, over de totale braadtijd 10 minuten extra. kijk of het vlees gaar is door er met een vork diep in te prikken en het uitlopende vleesvocht op een lepel op te vangen. is dit vocht rose van kleur, dan is het vlees nog gedeeltelijk rauw, is het kleurloos, dan is het vlees van binnen gaar.

Omdat de rollades van ons gekruid worden met een kruidenmelange waarvan het recept al meer dan 50 jaar oud is, hoeven er tijdens het braden van de rollade geen extra kruiden te worden toegevoegd. Is de rollade gaar? Eet smakelijk en geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *